EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Yahoo ще се казва Altaba

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Yahoo ще се казва Altaba

mail15:06 | 12.01.2017прегледи 2137 коментарикоментари 0


Yahoo Inc съобщи, че ще смени името си на Altaba Inc, а главният изпълнителен директор Мариса Мейър ще излезе от съвета на директорите, след като приключи сделката по придобиването на интернет компанията от телекома Verizon, предаде Ройтерс.

Yahoo Inc се споразумя да продаде основния си интернет бизнес, който включва дигиталната реклама, пощата и медийните активи, на Verizon за 4.83 милиарда долара.

Условията по сделката могат да бъдат променени или транзакцията може да бъде напълно отменена, след като Yahoo Inc миналата година разкри два отделни случая на изтичане на лични данни - при единия са засегнати около 500 милиона потребителски акаунта, а при втория - над един милиард.

Представители на Verizon посочиха, че макар да виждат силна стратегическа съвместимост с Yahoo Inc, те все още разследват изтичането на лични данни.

Още пет директори от Yahoo ще подадат оставките си, след като сделката приключи, съобщи снощи Yahoo в документи за регулаторите власти.

Останалите директори ще управляват Алтаба, холдингова компания, чийто основен актив ще бъде 15-процентов дял от китайския гигант в интернет търговията Alibaba и дял от 35.5 процента в японското подразделение на Yahoo Japan.

Освен това новата компания назначи от 9 януари Ерик Брант за председател на съвета на директорите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg