EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Yahoo купи за $1 млрд. блог

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Yahoo купи за $1 млрд. блог

mail12:15 | 22.05.2013прегледи 5613 коментарикоментари 0


Yahoo обяви официално, че купува блогърския сайт Tumblr за 1,1 милиарда долара на фона на опитите на главния изпълнителен директор Мариса Майър да подмлади изоставащата интернет икона, предадоха световните агенции. Обявената сделка е най-смелото начинание на Майър, откакто тя напусна Google преди 10 месеца, за да оглави най-новия опит за възстановяване на Yahoo, отбелязва Асошиейтед прес. Това е най-скъпото придобиване на Yahoo , след като компанията купи Overture за 1,3 милиарда долара преди едно десетилетие.
Сега изглежда Tumblr играе основна роля в опитите на Майър да префасонира Яху.
Майър очаква услугата Tumblr , създадена преди 6 години от гимназиста Дейвид Карп, да даде възможност на Yahoo да си осигури по-голям трафик и рекламодатели за смартфоните и таблетите. По-рано днес в. WSJ, цитиран от световните агенции, съобщи, че административният съвет на интернет гиганта е одобрил още вчера изкупуването на сайта с блогове и се очаква официално съобщение.
Порталът Tumblr е създаден през февруари 2007 година и днес има 175 служители. Той е достъпен на 12 езика и в него има 108,4 милиона блога с 50,8 милиарда публикации. Порталът позволява да се публикуват текстове, снимки и видео материали, а също и да се оформят персонализирани страници, уточнява ИТАР-ТАСС.

В началото на тази година сп. Forbes оцени Tumblr на 800 милиона долара, припомня агенцията. За времето си на съществуване порталът успя да привлече инвестиции за 125 милиона долара. Основен коз на платформата е младежката й аудитория на възраст до 25 години. Компанията Yahoo! е основана през 1994 година и има 11 500 служители, но в последно време има финансови затруднения и проблеми със стратегическото планиране.

 

 


Тагове: Yahoo, блог
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg