EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Yahoo! пласира онлайн вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Yahoo! пласира онлайн вестници

mail11:20 | 11.02.2011прегледи 1028 коментарикоментари 0


Интернет търсачката Yahoo! открива през юли електронна вестникопродавница, наречена "Livestand" за четене на информации на таблет компютри, предаде Франс прес.
При представянето на новата услуга ръководителят на отдела за интернет продукти Ърв Хендерсън изтъкна, че "колкото повече използвате вашата електронна вестникопродавница, толкова повече тя знае какво ви интересува".
С течение на времето "Лайвстенд" ще знае какви статии четем, къде се намираме и къде сме били, допълни началникът на отдел продукти на Yahoo! Блейк Ървинг.
В лансирането на онлайн павилиона за вестници през лятото ще участват сайтовете, собственост на Yahoo!, и няколко други партньори.
Продуктът ще бъде съвместим с всички таблет компютри и експлоатационни системи, увери Ървинг. Като начало "Лайвстенд"ще бъде пригоден за iPad на Apple и компютри с Honeycomb - система, произведена от Google, с която ще бъдат оборудвани таблет компютрите Xoom на Motorola.
Ървинг добави, че постепенно продуктът ще бъде адаптиран към по-малки формати, до мобилни телефони, а след това и за компютри и телевизори.
Услугата ще се финансира от реклама, като постъпленията ще бъдат разпределяни между Yahoo! и партньорите му, а с течение на времето издателите ще могат да предлагат и абонаменти.
Новата услуга създава още по-голямо разнообразие в избора на потребителите на интернет, търсещи информация на своите таблет компютри.
Последната подобна инициатива беше на медийната група News Corp. на магната Рупърт Мърдок, която представи в началото на месеца своя всекидневник "Дейли", създаден специално за таблет компютъра iPad на Apple Inc.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg