EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Wizz air лети до четири нови дестинации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Wizz air лети до четири нови дестинации

mail14:30 | 25.05.2010прегледи 2033 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков откри първия полет по линията София-Болоня на нискотарифната авиокомпания Wizz air.
Авиопревозвачът от днес започва да изпълнява полети по четири нови линии. На пресконференция на летището в София изпълнителният директор на компанията Кристиан Кръстев отбеляза, че превозвачът ще изпълнява полети до летищата Париж/Бове/, Франкфурт/Хан, Болоня/Форли, както и до Мадрид.
Авиокомпанията отбеляза шестата година от създаването си и с регистрирането на трети нов самолет Airbus А320.
В отговор на журналистически въпроси, Кръстев заяви, че компанията в момента не дължи неустойки на български пътници заради затварянето на небето за полети от облака вулканична пепел. По думите му всички основателни искания са били
обезщетени.
На въпрос за закъснелия полет на авиокомпанията от Мадрид преди дни директорът коментира, че някой се е опитал да направи сензация от случая. По думите му преди излитането е имало сигнал за ниско ниво на налягането в гума на самолета. Излитането е било прекратено за задължителен технически преглед, по време на който е изтекло работното време на екипажа.
Установените строги правила в това отношение са наложили отлагане на полета с 12 часа, след което същият екипаж е превозил пътниците до София. По време на изчакването клиентите, които са пожелали, са били настанени в хотели. Тези, които сами са осигурили хотелите си, ще бъдат обезщетени, посочи Кръстев.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg