EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Wall Street подкрепя все по-силно републиканците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Wall Street подкрепя все по-силно републиканците

mail10:40 | 12.08.2010прегледи 703 коментарикоментари 0


Първоначалните заключения на непартийния Център за отговорна политика предполагат, че тенденцията за подкрепа от страна на финансовата индустрия, започнала в края на 2009, може да се е засилила с напредването на реформите в законодателството в навечерието на междинните избори за Конгреса през ноември. Вашингтонската изследователска организация е установила, че личности и комитети за политически дейности, свързани с финансите, застраховането и сектора на недвижими имоти са предоставили 68 % от парите си за републикански интереси през юни, точно преди президентът Барак Обама да подпише финансовата реформа като закон. Почти противоположни са били позициите през март 2009, когато 70 % от приноса на индустрията са били за демократите. Републиканците също така са получили по-голямата част от даренията на сектора през всеки от първите шест месеца на 2010, според центъра, който предупреждава, че неговите цифри се очаква да се променят след събирането на още данни от федерални документи.
Заключенията вероятно ще бъдат удар за демократите, които се борят, за да запазят контрола си върху Камарата на представителите и са изправени пред по-малък риск от загуба на Сената. Сайтът на центъра www.opensecrets.org пише, че 169 милиона долара от дарения на индустрията за цикъла на кампанията 2010 все още е в полза на демократите с 52 % преди публикуването на най-новите данни.
Демократите заявяват, че са необходими всеобхватни реформи, за да се предотврати повторение на финансовия срив, довел американската икономика до най-лошата й рецесия от 30-те на миналия век. Но ръководители от WallStreet обвиняват демократите в привързаност към скъпоструващи реформи като тактика за изборната година, за да спечелят одобрението на гласоподавателите, които са гневни на институциите и обвиняват големите банки и застрахователните фирми за икономически неблагополучия, включително за високата безработица.
Докладът на центъра предполага, че разходите на индустрията са преминали рязко към републиканците през октомври миналата година и са преминали линията 50-50 месец по-късно, когато Камарата на представителите се е приближавала към одобрението на своя версия за финансова реформа. Несъразмерността оттогава се е увеличила с близо 20 % от април до юни, когато реформата е била на етап одобрение в Сената. Reuters/БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg