EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

VW търси решение в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

VW търси решение в САЩ

mail09:34 | 25.11.2015прегледи 1154 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроител Audi, подразделение на гиганта Volkswagen, призна, че двигатели на негови автомобили имат софтуер, който е незаконен в САЩ, предава ДПА, цитирана от БТА.

Компанията е признала пред американските регулатори, че при коли с 3-литрови дизелови двигатели има три софтуерни програми, за които не е съобщила по-рано. Една от тези програми може да бъде определена като "манипулиращо устройство" според американското законодателство.

Audi твърди, че целта на софтуера не е била да манипулира емисиите. Според говорител на компанията колите с тези двигатели не могат да различат дали се движат по пътя или са в режим на изпитания, което може да прави незаконният софтуер на Volkswagen.

Volkswagen твърдеше, че скандалът с емисиите е ограничен до неговите 2-литрови дизелови двигатели и отхвърляше подозренията, свързани с по-големите двигатели, произведени от Audi.

Междувременно, Volkswagen предложи на американските власти решение за коригиране на проблема, съобщи Агенцията на САЩ за опазване на околната среда, цитирана от Франс прес и БТА. Агенцията не даде никакви подробности, като се ограничи да каже, че ще проучи плана. Тя бе дала на VW краен срок да представи своите предложения до 21 ноември. Агенцията съобщи още, че германската компания, както и нейните филиали Audi и Porsche, са манипулирали тестовете в САЩ и на по-мощни дизелови модели от 2009 г. Volkswagen от своя страна обяви, че ще постави таван на инвестиционните си разходи догодина от 12 милиарда евро - с 1 милиард евро по-малко в сравнение с последните години, предаде ДПА. Решението бе взето в момент, когато компанията понася и финансови загуби заради скандала.


Тагове: решение, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876