EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Volvo Cars с най-бърз ръст на продажбите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volvo Cars с най-бърз ръст на продажбите

mail14:30 | 10.10.2014прегледи 898 коментарикоментари 0


Европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум брандa с най-бърз ръст на продажбите сред водещите пет автомобилни марки в Европа, според независими данни, събрани от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

Силните първи осем месеца на годината се дължат на успешното представяне на марката в по-големите европейски пазари като Германия, Великобритания и Швеция. Пазари като Франция, Италия, Полша, Испания и Финландия също показват стабилен растеж. Европа е най-важният регион в продажбите на Volvo Cars, съставляващ над половината от общия размер на световните продажби на компанията.

Клиентите в Европа приеха благосклонно освежените и обновени версии на Volvo S60, V60, XC60, XC70 и S80, които бяха пуснати на пазара в началото на 2013 г. като част от една по-голяма програма за обновяване.

Официалното представяне на новото семейство двулитрови, четирицилиндрови двигатели Drive-E на Volvo Cars също подсили привлекателността на марката Volvo за европейските купувачи. Тези агрегати предлагат на водачите несравнима комбинация от мощност и грижа за околната среда.

И на други места по света Volvo Cars регистрира стабилен растеж. Като например в Китай - най-големия единичен пазар на марката. Там продажбите са нараснали с 36,9 на сто през първите осем месеца на годината, изпреварвайки сериозно конкуренцията.

Доброто представяне в Китай и Европа компенсира спада от 10,9 на сто в САЩ през същия период, като довежда до общ глобален растеж на продажбите с 9,2 на сто за първите осем месеца на 2014 г. В световен мащаб Volvo Cars предвижда ръст на продажбите от около 10 на сто за цялата 2014 година./Агенция Speed-Press
 


Тагове: Volvo, продажби
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1957