EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Vivacom съди БНТ заради 8,2 млн. лв. неплатени сметки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Vivacom съди БНТ заради 8,2 млн. лв. неплатени сметки

mail16:01 | 09.04.2010прегледи 1452 коментарикоментари 1


Vivacom внесе в съда иск срещу Българската национална телевизия (БНТ). Делото има за цел да започне процедура по изплащане на дълга, който телевизията е натрупала към оператора от август миналата година досега, съобщиха от телекомуникационната компания.
Към момента БНТ дължи на телекома 8 200 000 лв. за пренос и разпространение на сигнала на телевизията в цялата страна. Националната телевизия не e предоставила погасителен план за дълговете си до 9 април, както е било първоначално договорено.
"Съдебният иск е крайната стъпка, която телекомът предприема, след провала на няколкомесечни преговори с БНТ за изплащане на дължимите суми", информират от Vivacom.
Към момента всички телевизии, излъчващи национална програма, заплащат по единна ценова листа и ползват идентична отстъпка за радиоразпръскване в цялата страна. Цената се калкулира на база час излъчена мощност и зависи от това какъв капацитет ползва съответният ефир в момента.
Капацитетът, който обществената телевизия ползва в изградена мрежа, покрива повече от 98% от населението и се състои от над 600 обекта в цялата страна.

 


 
Коментари
 
DVB-T - 28-10-2010 г. 16:45:35

Тези които вярват на рекламите са наивници. Внимавайте какво подписвате защото виваком са доказани измамници (същото важи и за Мтел и Глобул). За съжаление отново българската действителност се доказа пълната си "светлина" в сферата на телевизията. Вече почти 6 години имаше хора които биеха секирата на преминаването от ефирно аналогово излъчване на цифрово. На тези които не знаят за какво става дума поясня че на 4-5 канала ще може да се гледат около 30 програми с отлично качество при това без да сте задължени със солени такси. Нашите държавни гниди направиха всичко възможно да НЕ преминем къмцифрово излъчване и прибраха от кабелните и сателитни оператори едни парички. Добре че сме задължени да преминем на цифрово ефирно излъчване от евросъюза. Понеже крайния срок за това преминаване към DVB-T наближава виваком се опитва да хване последния влак от голямото лапане и ще се опита да върже клиентите (дойните крави) с дългосрочни договори. Нали се сещате колко клиенти ще се откажат от кабелни или сателитни оператор

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189