EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

US санкции срещу Русия = Блокаж за 8 европроекта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US санкции срещу Русия = Блокаж за 8 европроекта

mail07:08 | 26.07.2017прегледи 18876 коментарикоментари 0


Камарата на представителите на Конгреса на САЩ прие с голямо мнозинство законопроекта за затягане на санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея, предадоха агенциите и отбелязват, че това е станало въпреки възраженията на президента Доналд Тръмп.
В хода на гласуването конгресмените подкрепиха приемането на мярката с 388 гласа "за" срещу 2 "против". Законопроектът срещна силна подкрепа както от страна на съпартийците на Тръмп от Републиканската партия, така и от Демкратическата партия. Сега той трябва да бъде приет и от горната камара на американския Конгрес, Сената, преди да отиде при президента на САЩ, който да го подпише или да му наложи вето.
Политическите лидери в Сената засега не са казали кога може да разгледат законопроекта. Белият дом заяви, че президентът все още не е решил да ли ще подпише мярката.

8 проекта, свързани с участието на европейски компании, могат да пострадат от американските санкции, ако законопроект, наказващ фирмите, работещи с Русия в енергийния сектор бъде приет и от Сената . Това пише изданието Euractiv. Новият закон ще санкционира всяка компания, която участва в разработването и модернизацията на свързаните с Русия проекти в цял свят. Това ще постави под удара на американския закон всяка европейска компания, свързана с руските тръбопроводи. Според данни на изданието Европейската комисия е подготвила списък от 8 проекта, на които ще повлияят новите санкции. Euractiv изброява тези проекти с руско и европейско участие: Baltic LNG (Shell и "Газпром"), "Син поток" (Eni и "Газпром"), нефтопроводът "Каспийски тръбопроводен консорциум" (Shell, Eni и "Роснефт"), "Северен поток 1" (европейски компании и "Газпром"), "Северен поток 2" (европейски компании и "Газпром"), разширяването на "Сахалин-2" (Shell и "Газпром"); находището Шах-Дениз и Южно-Кавказкия тръбопровод (ВР и "ЛУКОЙЛ"), находището Zhor Field (BP, Eni и "Роснефт"). След гласуването в американския конгрес утре се очаква Еврокомисията да обсъди създалата се ситуация и възможните отговори.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg