EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

US компания осъдена заради измама с туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US компания осъдена заради измама с туристи

mail16:15 | 02.06.2009прегледи 680 коментарикоментари 0


Най-голямата в САЩ туристическа интернет компания Expedia е завишавала стойността на услугите си и е вземала от редица клиенти по-големи суми, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.
Expedia е осъдена с решение на Върховния съд на щата Вашингтон да изплати обезщетение от 184 млн. д. на група измамени потребители, които са подали колективен иск, съобщи адвокатската кантора, представляваща ищците.
Съдът е приел за основателни обвиненията в измама срещу туристическата компания. Според исковата молба Expedia е вземала от клиентите си комисионни за резервации на хотелски стаи и самолетни билети, определени според цената на дребно на услугите. Компанията обаче е изплащала необходимите такси, използвайки по-благоприятните цени на едро, чиито размер не е бил съобщаван на клиентите. Така туроператорът е взел от потребителите по-големи суми от необходимите, а "значителната разлика" е задържал за себе си, посочи адвокатската кантора.
Expedia обяви намерението си да обжалва съдебното решение. "Уверени сме, че сме изпълнили всички свои задължения пред потребителите. Съдебното решение не отговаря на фактите и законаи затова сме твърдо решени да използваме правото си на обжалване", посочва компанията.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg