EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

UniCredit помога за листване на Варшавската борса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UniCredit помога за листване на Варшавската борса

mail09:30 | 02.03.2010прегледи 1570 коментарикоментари 0


С активизиране и реално използване на изградената връзка, даваща възможност на български компании да се листват във Варшава, се ангажираха Полският централен депозитар и УниКредит Булбанк на специален семинар, организиран от Полския депозитар във Варшава, съобщи УниКредит Булбанк.
Полският депозитар и УниКредит Булбанк се споразумяха работят за развиване и реално използване на възможността за листване на български компании в Полша. В момента на Варшавската борса се търгуват 27 чуждестранни компании, а до три месеца може да има и български.
По думите на Посланика на България в Полша Иван Найденов подписването на споразумението между Полския депозитар и българския партньор е отражение на тенденцията на нарастването на интереса на Полша към България, започнала още след влизането на България в Европейския съюз. Така през 2008 г. стокообменът между двете държави достигна 830 млн. лева спрямо 530 млн. лв. за 2007. "Този подем обаче не можа да бъде развит и през миналата година, заради световната криза. Затова търсенето на нови посоки в сътрудничество като тази инициатива са изключително важни", каза Посланик Найденов. Той изрази очаквания тази възможност да бъде използвана от колкото може повече фирми.
"С цел активизиране на вече изградената връзка ще се работи за опростяване на процедурите", каза Ивона Срока, президент и главен изпълнителен директор на Полския депозитар. Тя обясни, че депозитарът е избрал именно УниКредит Булбанк за свой партньор в България заради лидерската позиция на банката на местния капиталов пазар.
"В момента на Варшавската борса, която има висока ликвидност, се търгуват 27 чужди компании и ползите са тях са безспорни", каза Людвиг Соболевски, главен изпълнителен директор на Варшавската борса.
"Виждаме възможности за българските компании да дойдат на добре капитализираната Варшавска борса и да получат заслужената цена за своите ценни книжа", коментира Иван Апостолов, директор на управление "Финансови пазари и инвестиционно посредничество" на УниКредит Булбанк. Съветът на експертите на УниКредит Булбанк е на мнение, че към Варшавската борса трябва да се насочат компании, които имат готовност да предложат по-голяма част от капитала си. Времето, което отнема самата подготовка по листването, изцяло зависи от темпото на работа на компанията, но критериите като подготовка на проспект и получаване на одобрение могат да бъдат сведени до три месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg