EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: Слаб ръст на бизнес поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: Слаб ръст на бизнес поръчки

mail13:42 | 05.06.2018прегледи 1569 коментарикоментари 0


Бизнес активността в промишления сектор на Великобритания през май нарасна за пръв път от шест месеца насам, показва проучване на агенция IHS Markit.  Промишленият PMI индекс на Обединеното кралство се повиши през май до 54,4 пункта от 53,9 пункта през април, докато очакванията на финансовите пазари бяха за негово понижение към 53,5 пункта.  

В същото време растежът на новите бизнес поръчки се забави до 11-месечно дъно в резултат на по-слаби вътрешни поръчки. Разкриването на нови работни места в сектора е най-бавното за последните 15 месеца с оглед на слабостта на компаниите, произвеждащи потребителски стоки. Този тип компании продължават да изпитват проблеми от по-слабата покупателна способност на редица домакинства в страната след ръст на инфлацията през миналата година в резултат на рязката тогавашна обезценка на британската лира като реакция от референдума в подкрепа за Брекзит.

Производителите се сблъскват и с по-бързото нарастване на цените на суровините, като съответният ценови индекс нарасна за пръв път от януари насам. В същото време цените, които производителите начисляват, се повишиха през май с най-слабо темпо от август 2017-а година насам.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg