EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: Рекорден спад на безработицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: Рекорден спад на безработицата

mail16:15 | 20.03.2017прегледи 1150 коментарикоментари 0


Безработицата във Великобритания е 4.7%  през тримесечието, което завърши през януари, но нарастването на работната заплата се забавя, заради влошените перспективи за икономиката в навечерието на старта на двугодишната процедура за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Потърсените от „Ройтерс" икономисти за коментар, прогнозираха, че безработицата ще се забави на нивата от края на октомври 2016 година.

Въпреки това, обявените данни показват, че пазарът на труда във Великобритания продължава да е устойчив след юнския референдум за излизате на страната от ЕС. Разочароващите слаби темпове на нарастване на работната заплата подсилват притесненията, че потребителските разходи - един от главните катализатора за икономиката на страната - може и да спаднат, заради ускорената инфлация.

Общият ръст на работната заплата се забавя до 2,2 процента за последните три месеца, които завършват в края на януари, достигайки минималното нарастване, отчетено през февруари-април миналата година.

Коригираната инфлация е спаднала почти два пъти до 0,7 процента - минимум, отчетен през октомври 2014 година.

Въпреки отчетеното понижение на безработицата, повечето икономисти прогнозират нейн ръст, тъй като компаниите ще се въздържат да назначават нови служители и работници, докато не станат ясни бъдещите отношения между Лондон и ЕС, след като Обединеното кралство излезе от ЕС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg