EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

UK: Криза за работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: Криза за работници

mail14:07 | 25.08.2021прегледи 801 коментарикоментари 0


Отчаяни производители на храни във Великобритания отправиха молба към правителството да позволи на затворници да се притекат на помощ за решаване на кризата с работната ръка, породена от Брекзит и Covid-19, съобщава Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон.

От Асоциацията на независимите производители и доставчици на месо, която представлява касапите, работниците в кланици и цехове за преработка на храни заявиха, че днес имат среща с представители на Министерството на правосъдието, за да проучват възможностите как в бранша да бъдат  взети на работа бивши и настоящи затворници.

Компаниите се опитват да привлекат затворниците чрез схема за платен труд и временно освобождаване. Освен това те контактуват с благотворителни организации да им окажат помощ за привличане на бившия нарушители на закона, които при нормални условия имат трудности да си намерят работа след пускането им на свобода.

Тони Гуджър от Асоциацията е цитиран от „Гардиън, че някои компании вече работят по схемата за платен труд и временно освобождаване и са изключително доволни от работата на затворниците. Той дори казва, че от един затвор са му отказали помощ, защото квотата им за пускане на затворници по тази схема вече е запълнена.

Криза за работници има не само в хранително-вкусовата промишленост. Недостиг на около 90 000 шофьори на камиони доведе до опразване на рафтовете по някои супермаркети.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg