EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK банки компенсират за застраховки на кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK банки компенсират за застраховки на кредити

mail14:10 | 09.05.2011прегледи 712 коментарикоментари 0


Британските банки днес се отказаха да се борят срещу съдебно решение, което може да ги принуди да изплатят няколко милиарда лири на клиенти, подведени при продажбата на застраховки на лични кредити, съобщиха Associated Press и Bloomberg. Асоциацията на британските банкери уточни, че се отказва от плановете си да обжалва решението от миналия месец в подкрепа на Службата за финансов надзор и Институцията на финансовия омбудсман, посочва Блумбърг.
Банкерската асоциация е взела решението в "полза на гарантирането на сигурност" за клиентите на банките, допълва АП. Натали Сийни, която оглавява Институцията на финансовия омбудсман, съобщи, че от октомври всяка седмица службата получава към 5000 жалби от клиенти.
Службата за финансов надзор е изчислила, че банките ще изплатят общо 4,5 милиарда лири по исковете, посочва АП. Според анализатора Джейсън Нейпиър от Deutsche Bank AG, цитиран от Bloomberg, на британските банки може да им се наложи да заделят към 8 милиарда лири за обезщетение на клиентите, които са си купили така наречените PPI - Payment Protection Insurance. На 5 май Lloyds Banking Group първа се отцепи от редиците на конкуриращите се банки и оттегли съдебния иск срещу регулатора. Лойдс задели 3,2 милиарда лири за уреждане на искове на клиенти, купили си застраховката, която покрива плащанията по кредитни карти и ипотечни кредити при болест или безработица, посочва Блумбърг. Друга британска банка - Barclays - обяви днес, че също е решила да не се включва в обжалването и ще задели 1 милиарда лири за компенсации. "Когато сгрешим, ние се извиняваме и оправяме нещата", заяви в съобщение главният изпълнителен директор на Барклис Робърт Даймънд. Роял банк ъв Royal Bank of Scotland - RBS може би ще трябва да задели също 1 милиард лири, а HSBC Holdings Plc - 600 милиона лири, според анализатора от Дойче банк.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg