EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: 5-год. връх на потребителските нагласи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: 5-год. връх на потребителските нагласи

mail09:07 | 10.06.2021прегледи 586 коментарикоментари 0


Настроенията на британските потребители се повишиха през май до най-високото си ниво от пет години насам в резултат на очакванията за по-голяма сигурност на работните места и повишаване на цените на жилищата, съобщи в понеделник социологическата компания YouGov, цитирана от Ройтерс.

Данните на YouGov и на Центъра за икономически и бизнес изследвания (Cebr) са пореден сигнал за бързото възстановяване на икономиката на Великобритания през второто тримесечие, когато бяха разхлабени противоепидемичните ограничителни мерки в сила от началото на годината за редица търговци на дребно, пъбове и ресторанти.

"Без да смущават от необичайно влажното време миналия месец, британските потребители се възползваха максимално от новата си свобода на движение и започнаха да харчат свободно в магазините и в хотелиерския сектор", отбеляза Кей Нойфелд, ръководител на прогнозите в консултантската фирма Cebr.

Индексът на потребителските нагласи на YouGov нарасна през май с 3,1 пункта до 113,6 пункта, достигайки най-високо ниво от април 2016 г.

Перспективите сред работещите в Обединеното кралство относно сигурността на техните работни места през следващите 12 месеца пък достигнаха през май исторически връх, като съответният индекс на YouGov се повиши с 5,1 пункта до 118,9 пункта.

Нарастване с 4,3 пункта до 1230 пункта отбеляза и индексът, оценяващ броя на притежателите на домове, които вярват, че тяхната жилищна стойност е повишила стойността си през предходния месец, докато индексът на очакванията за стойността на техните жилища през следващите 12 месеца се повиши с 4,0 пункта до 129,7 пункта.

Проучването на YouGov/Cerb идва само дни, преди в петък да бъдат оповестени данни за БВП на Великобритания през април, като очакванията са британската икономика да нарасне с 2,2% спрямо март и със солидните 27,6% спрямо година по-рано, когато беше в сила първия противоепидемичен локдаун на острова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg