EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UBS глобена с милиони паунда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UBS глобена с милиони паунда

mail12:45 | 28.11.2012прегледи 593 коментарикоментари 0


Британският финансов регулатор FSA - Financial Services Authority съобщи, че е глобил с 29,7 милиона британски лири (около 37 милиона евро) швейцарската банка UBS, тъй като не е успяла да засече огромните загуби, нанесени й от дейността на нейния бивш дилър Квеку Адоболи, предаде Франс прес.
Във вторник 32-годишният Квеку Адоболи бе осъден от лондонски съд на седем години затвор за причинена загуба от 2,3 милиарда долара на швейцарската банка.

Разкрити бяха пропуски в системата и контрола, сериозни слабости в процедурите на групата, на нейните системи на управление и вътрешен контрол, посочва в съобщение FSA. Пропуските са позволили да останат незабелязани операциите (извършени от Квеку Адоболи) за дълъг период, посочва още британският финансов регулатор, според който аферата е изложила на опасност доверието на пазарите. UBS получи намаляване на глобата от 30 процента, тъй като бързо прие споразумение с FSA.
Адоболи бе признат за виновен по две от шестте обвинения. По всичките обвинения ганаецът пледира невинен, твърдейки, че неговите началници са били в течение на дейността му и са го окуражавали да "разширява пределите". Дилърът бе арестуван през септември миналата година в офиса си в лондонското Сити, след като бе установена загубата. Той прекара почти девет месеца в ареста преди да го освободят под гаранция на 8 юни.

 


Тагове: UBS, глоба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg