EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Uber спира дейност в Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Uber спира дейност в Унгария

mail17:35 | 15.07.2016прегледи 703 коментарикоментари 0


От 24 юли американската компания за споделяне на превоз чрез мобилно приложение Uber спира дейност в Унгария за неопределено време. На тази дата в страната влизат в сила нови правила за пътническия транспорт, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Директорът за Унгария Золтан Фекете заяви, че услугата има 160 000 ползватели и 1200 шофьори в страната. Клиентите на Юбър, регистрирани в Унгария, ще могат да използват услугата в чужбина.

Закон, приет през юни, позволява на властите да блокират уебсайтове като Uber за период до една година, ако те продължат да работят без нужните разрешителни, след като бъдат глобени.

Законодателството бе променено след натиск от компаниите за традиционни таксиметрови услуги и шофьори, които организираха редица протести, възпрепятствали трафика в Будапеща, припомня АП.

Uber започва дейност в Унгария през ноември 2014 година и предлага цени, по-ниски от стандартните. Компанията посочва, че 40 процента от ползвателите на услугата в страната са туристи.


Тагове: Uber, Унгария
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg