EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Trump Media & Technology Group на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Trump Media & Technology Group на борсата

mail16:03 | 27.03.2024прегледи 2158 коментарикоментари 0


Акциите на компанията Trump Media & Technology Group, чийто основен продукт е социалната мрежа Truth Social, вече се търгуват на пазара "Насдак" към фондовата борса в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес. 

Акционерите на Digital World Acquisition Corp. - публично търгувана компания, която не развива определена дейност, одобриха сделка за сливане с медийния бизнес на Тръмп в края на миналата седмица. 

Акциите на компанията поскъпнаха с повече от 40 на сто при нейния дебют. При цена от 70,46 долара на акция пазарната капитализация на компанията, чийто мажоритарен собственик е бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, възлиза на близо 9,6 млрд. долара, посочва агенцията. 

Обикновените акции на компанията ще се търгуват под означението "DJT". 

Броят на месечните активни потребители на социалната мрежа на Тръмп в САЩ, използващи я през оперативните системи iOS и Android, е намалял с 39 на сто на годишна база. Това сочат данните на Similarweb, предоставени на CNN по-рано този месец.

Truth Social остава много по-малка платформа от X - бившата Twitter, чийто потребители също намаляват, но с по-бавни темпове./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158