EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toyota проверява всички модели 4х4

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota проверява всички модели 4х4

mail10:14 | 15.04.2010прегледи 1002 коментарикоментари 0


Японската автомобилостроителна компания Toyota обяви днес, че ще направи тестове на всички свои модели 4х4, за да установи дали са засегнати от проблема, който доведе до временното спиране на продажбите в цял свят на Лексус Джи Екс 460, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Продажбите на Модела 4х4 лукс Лексус Джи Екс 460 бяха спрени днес в цял свят след появилите се съмнения за надеждността на този кола в информация на списание на
американските потребители "Кънсюмър рипортс".
"Компанията ще започне тестове на всички свои модели от типа 4х4, включително Ленд Круизър, Прадо и Рейв4, заяви говорителят на Toyota Меико Ивасаки, уточнявайки, че продажбите на тези модели няма бъдат спрени.
"Кънсюмър рипортс" съобщи, след направени тестове, че има опасност от преобръщане на някои видове завои на въпросния модел на луксозната марка, който е с двойно предаване. При проведени от списанието изпитания Лексус Джи Екс 460 почти излизал от завои преди електронната система за стабилност да върне контрола над седемместния автомобил. Според "Кънсюмър рипортс" това можело да доведе до преобръщане на колата при шофиране в реални условия и затова изданието направи силно отрицателна оценка за този модел: "Не купувайте! Риск за сигурността", докато проблемът не бъде отстранен.
От есента Toyota, която е световен лидер в автомобилостроенето, бе принудена да изтегли близо 9 милиона коли от различни модели по цял свят заради проблеми с педала на газта и спирачките, припомня Франс прес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4168