EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toyota напредва в контрола на качеството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota напредва в контрола на качеството

mail14:55 | 10.05.2010прегледи 722 коментарикоментари 0


Японският автомобилостроителен гигант Toyota Motor Co. "постигна голям напредък при контрола върху качеството на продукцията си". Това заяви днес президентът на компанията Акио Тойода, цитиран от ИТАР-ТАСС, след срещата си с министъра на
транспорта на САЩ Рей Лахуд в централата на корпорацията.
"Постигнахме голям напредък в контрола на качеството", каза Тойода на съвместна конференция след преговорите, който би трябвало да допринесат за разрешаване на проблема с дефектните автомобили на Toyota, пуснати на американския пазар.
Американският министър отбеляза "обнадеждаващи действия" при усъвършенстването на системата за контрол на качеството на Тойота след безпрецедентните изтегляния на близо 6 милиона нейни автомобила от американския пазар.
Лахуд посочи обаче, че САЩ искат да видят резултати от усилията на концерна да засили сигурността и могат да наложат нови глоби, ако това е необходимо, допълва Асошиейтед прес.
"Ако е необходима глоба, мисля, всеки ще признае, че сега сигурността е първият ни приоритет, то ние ще направим всичко възможно, за да подкрепим законите на нашата страна", каза той.
Американският министър на транспорта отбеляза, че е доволен от мерките, които Toyota взема, за да подобри комуникацията си с регулаторните органи на САЩ, но иска да види дали те ще са ефективни.  
През април стана ясно, че на най-големия производител на автомобили в света - Toyota, ще бъде наложена глоба в размер от 16.4 млн. долара, заради това, че компанията не е оповестила навреме проблема с педала за газта на част от своите модели.
Според законодателството на САЩ всеки производител има пет работни дни, за да съобщи на Националната агенция за сигурност на транспорта (National Highway Traffic Safety Administration или NHTSA) за проблем в свой модел. Toyota е забавила уведомяването на агенцията към министерството на транспорта с над четири месеца.
Конструктивният дефект, при който педалът на газта може да заяде, засегна 9.5 млн. автомобила в цял свят.
Парите от глобата ще бъдат използвани за изплащане на компенсации на засегнатите от проблема в автомобилите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg