EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Toyota изтегля 1 млн. коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota изтегля 1 млн. коли

mail12:34 | 05.11.2018прегледи 1321 коментарикоментари 0


Японският автомобилостроител Toyota обяви, че изтегля над 1,6 милиона превозни средства в света зарaди проблеми с въздушните възглавници, предаде Франс прес. Това е нов тежък удар за компанията, която от септември вече два пъти изтегли значителен брой автомобили.

В единия случай Toyota изтегля 1,06 милиона автомобила. Европа е особено засегната с 946 000 автомобила, особено моделите Avensis и Corolla, от които 81 000 във Франция.

Системата на въздушните възглавници трябва да бъде заменена. "Би могло да стане вътрешно късо съединение", което да повреди цялата система , обясни компанията в комюнике.

"В някои случаи предупредителната лампа може да се включи" и въздушната възглавниица или въздушните възглавници, както и механизмите, които позволяват на предпазните колани да се затворят при силен удар и да се избегне изхвърлянето напред на пътника "биха могли да се дезактивират", съобщи компанията.

"В други случаи тези системи биха могли да се разтворят по непредпазливост", добави Toyota в комюникето.

"Тези условия биха могли да увеличат риска от нараняване или произшествие", уточни автомобилостроителят, който няма информация за подобен инцидент в Япония. Toyota не би могла да предостави данни за другите страни.

Японската автомобилна компания съобщи и за друго изтегляне - на 600 000 автомобила, от които 255 000 в Европа.

На тези превозни средства, които вече са засегнати от предишните изтегляния, трябва да бъде инсталиран нов апарат за надуване на въздушните възглавници от страната на пътника.

Сегашната система, която е произведена от Takata, "представлява риск за неправилно разгръщане при произшествие". Японската компания за оборудване фалира през юни 2017 година заради дефектните си въздушни възглавници, причинили смъртта на около 20 души в света и довели до изтеглянето на стотици милиони автомобили на различни компании.

Toyota е свикнала с изтеглянето на автомобили, тъй като предпочита да е предпазлива след проблемите с неочакваното ускорение, появили се през 2009-2010 година в САЩ./БТА

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963