EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toyota изпитва недостиг на чипове + Foxconn

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota изпитва недостиг на чипове + Foxconn

mail18:01 | 16.03.2022прегледи 179456 коментарикоментари 0


Японският автомобилостроител Toyota ще спре допълнителни производствени мощности през март заради недостига на чипове, предаде Ройтерс. Компанията ще спира по една производствена линия във всеки японски завод за осем работни дни от 22 март до края на месеца. Ще бъде засегнато производството на около 14 000 минивана Noah и Voxy, посочи говорител на компанията. Миналата седмица компанията вече обяви планове да свие японското си производство с до 20% през април, май и юни, за да намали напрежението за доставчиците, които се сблъскват с недостиг на чипове и други части. 


Тайванският технологичен гигант "Фокскон текнолъджи груп" (Foxconn Technology Group) води преговори със Саудитска Арабия за съвместно изграждане на предприятие на стойност $9 млрд., което може да произвежда микрочипове, компоненти за електрически превозни средства и друга електроника. Това съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", който се позовава на свои източници.

Саудитска Арабия преразглежда предложението на технологичната компания за предприятие за производство на полупроводници с изграждане на двулинейна леярна за технология за повърхностен монтаж и производство на пластини в Неом - бъдещ интелигентен град, планиран в провинция Табук, в северозападната част на страната. 

Освен със Саудитска Арабия, "Фокскон текнолъджи" разговаря и с Обединени арабски емирства (ОАЕ) относно потенциалното "настаняване" на проекта там.

Междувременно престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман представи нова стратегия за Държавния инвестиционен фонд на кралството, която предвижда инжектиране на над 570 млрд. риала ($151,94 млрд.) в икономиката на страната до 2030 г., съобщи държавната информационна агенция Саудитска агенция по печата. 

Съгласно новата стратегия за същия период Фондът също така ще помогне на кралството да утрои брутния си вътрешен продукт (БВП), независещ от производството на петрол, до 605 млрд. риала.  

/БТА


Тагове: Toyota, чипове
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg