EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Toyota: 64% спад на печалбата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota: 64% спад на печалбата

mail12:03 | 10.08.2020прегледи 615 коментарикоментари 0


Toyota предупреди за 64% спад на целогодишната печалба и отчете спад в тримесечните приходи, тъй като пандемията от коронавирус е ударила сериозно глобалния пазар на автомобили.

Най-добрият производител на автомобили в Япония, който по-рано отказа да даде прогноза поради продължаваща несигурност, сега прогнозира чиста печалба от 730 милиарда йени (6,9 милиарда долара) за фискалната година до март, което е спад от 2,07 трилиона йени от предходната година.

Прогнозата му за годишна оперативна печалба остава непроменена на 500 милиарда йени, което е близо 80% загуба от печалбата през предходната година.

„Въздействието на Covid-19 е широкообхватно, значително и сериозно и се очаква, че това ще продължи за момента“, се казва в съобщение на Toyota.

Предупреждението дойде, след като Toyota отчете 74,3% спад на нетната печалба за трите месеца до юни, като тримесечните приходи намаляват с над 40%.

По региони оперативната печалба в Япония спадна с над 80% през април-юни на фона на регистрирани загуби и в Северна Америка и Европа.

Производителите на автомобили по целия свят са ударени от пандемията, като мнозина разчитат на помощ от правителствата.

„Това беше тежко тримесечие за всички японски автомобилни производители. „Toyota не е изключение“, казва Сатору Такада, автомобилен анализатор в TIW, базирана в Токио компания за изследвания и консултации.

"Производството се възстановява от въздействието на пандемията, след като удари тотално дъно през април и май, но се очаква продажбите да останат в застой засега", каза Такада пред АФП, преди Toyota да пусне последните резултати.

„Дженерал Мотърс“ регистрира през второто тримесечие загуба от 758 милиона долара.

По-малкият вътрешен конкурент на Toyota - Nissan, предупреди за огромна 6,4 милиарда долара нетна загуба за текущата фискална година, а Honda отчете нетна загуба за тримесечието и прогнозира значително намалена печалба за цялата година.

Информацията е на БГНЕС.


Тагове: Toyota, печалба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg