EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toshiba реши проблем на 3D телевизорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toshiba реши проблем на 3D телевизорите

mail12:45 | 05.10.2010прегледи 1091 коментарикоментари 0


Японската компания Toshiba съобщи, че се е разделила с единствения проблем пред широкото разпространение на домашните 3D екрани. Още през декември на японския пазар предстои да се появят  3D телевизори, за които не са необходими специални очила, чрез които да бъде наблюдавано триизмерното изображение, съобщава Financial Times.
На първо време компанията ще продава екрани с диагонал 12 на 20 инча.
Много други компании предприеха разпространение на 3D телевизори още през тази година. Единственото неудобство, което дава отражение и върху търсенето е, че са необходими специални очила за гледане на  3D телевизорите. Половината от хората, заявили готовност да си купят 3D телевизор, впоследствие са се отказали от тази идея именно заради необходимостта от очила. По прогнози на изследователската компания iSupply продажбите на 3D екраните може да се увеличат от 4 млн. през тази година до 78 млн. до 2015 г.
В същото време от Toshiba признават, че разработваната от тях технологии е далеч от съвършенството. И ако при пряко наблюдение на екрана наистина се вижда триизмерно изображение, то при гледане отстрани се наблюдава разпадане на изображението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg