EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Thomas Cook - година след фалита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Thomas Cook - година след фалита

mail07:04 | 17.09.2020прегледи 768 коментарикоментари 0


Британски туроператор Thomas Cook отново започва дейност в интернет, след като беше купен от китайския конгломерат Fosun Tourism Group за £11 млн. лири след обявяването му в несъстоятелност преди година, предаде Франс прес.

Туристическата фирма обяви фалит след 178 години съществуване. Тя притежаваше мрежа от агенции, самолети и хотели. Новият Thomas Cook, който е запазил златистожълтото лого във форма на сърце на своя предшественик, ще предлага организирани пътувания само онлайн и по телефона.

Новата компания има 50 служители спрямо 9000 в старата група и то само във Великобритания.

Алън Френч, бивш стратегически и технологически директор на предишната група, беше назначен за генерален директор за Великобритания.

Thomas Cook внезапно обяви фалит на 23 септември 2019 година поради липса на средства след пореден опит за рекапитализация. Това предизвика безпрецедентна по мащаби операция за връщане у дома на 150 000 души от ваканции в цял свят.

Много клиенти срещнаха сериозни затруднения да си върнат парите за резервациите.

Алън Френч обещава, че клиентите на новия Thomas Cook могат да бъдат сигурни, че парите им са защитени благодарение на солидната финансова структура на компанията.

Thomas Cook предлага пътувания само до дестинации, които не налагат карантина за британски граждани след завръщането им у дома - Италия, Турция и някои райони на Гърция. За промяна на резервацията няма да бъде налагана такса.

Новият бизнес модел ще бъде изграден върху комисиони, събирани от транзакции на полети, хотели и коли под наем.

 


Тагове: Thomas Cook, фалит
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg