EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

The Economist: Китай, Русия и Мексико пред социален взрив през 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

The Economist: Китай, Русия и Мексико пред социален взрив през 2010

mail17:15 | 29.12.2009прегледи 799 коментарикоментари 0


Докато световната икономика се възстановява, последствията от нея вече се усещат. Приблизително 60 млн. души по цял свят ще загубят работните си места през 2010 г., пише днес The Economist. Като последица от безработицата се очаква около 200 млн. души да се окажат на ръба на мизерията. В този смисъл през новата година се повишава опасността от социални протести в различни региони на планетата.
В материала на изданието се казва още, че „бедността сама по себе си не може да предизвика социални безпорядък и той ще се дължи по-скоро на увеличаващото се социално неравенство, базирано на различията при получаваните доходи, на неефективното управление, на отсъствието на социална сигурност и създаването на етническо напрежение”.
Сред големите държави, намиращи се в особена опасност, Economist посочва Мексико, Русия и Китай. Експертите на изданието посочват, че недоволството от икономическото неравенство вече е налице и социален взрив може да последва тогава, когато хората изчерпат всяка надежда за позитивна промяна.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg