EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Tesla увеличи цените на автомобилите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Tesla увеличи цените на автомобилите си

mail17:40 | 11.07.2018прегледи 987 коментарикоментари 0


Американският производител на електрически автомобили Tesla е увеличил цените на автомобилите си от моделите X и S с около 20% в Китай, в отговор на търговската война между Китай и САЩ, пише CNBC.
Тарифите ще намалят маржовете на компаниитете, които произвеждат автомобилите си в Съединените щати и ги внасят в Китай, тъй като те залагат все повече на най-големия автомобилен пазар в света, за да увеличат печалбите си.
„Повишаването на цените ще навреди на продажбите, но загубата на пари за Tesla ще доведе до повишаване на крайните цени, защото компанията няма възможност да абсорбира напълно по-високите мита“, конентира анализаторът на CFRA Ефраим Леви.
Tesla харчи бързо наличните си средства, опитвайки се да произвежда повече и да регистрира печалби. В тази връзка пазарът в Китай е ключов за компанията, тъй като през миналата година приходите от него са 17% от общите за компанията.
През май Tesla намали с 14 000 долара цената на модела X за Китай, след като Пекин обяви големи тарифни намаления за вносните автомобили. Основният Model S сега струва около 849 900 юана (128 779 долара) от 710 579 през май. Спортният Model X струва около 927 200 юана, спрямо 775 579 юана през май.
Китай вдигна вносните мита за автомобилите от САЩ в отговор на решението на президента Доналд Тръмп да наложи мита върху китайски стоки на стойност 34 млрд. долара.

Китайските мита се очаква да навредят на производителите на автомобили, както и на компаниите, които произвеждат индустриални компоненти в САЩ и търгуват със соя, уиски и други селскостопански продукти.

 


Тагове: Тесла, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg