EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Tesla търси полски служители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Tesla търси полски служители

mail14:11 | 16.01.2020прегледи 1464 коментарикоментари 0


Еуфорията в Берлин и Бранденбург беше голяма, когато Илон Мъск обяви плановете си за завод на Tesla в района около германската столица. Търсените електромобили, произведени не къде да е, а точно от Германия, това обещаваше хиляди работни места за берлинчани и бранденбургци само за няколко години.

Но при Tesla изборът на местоположението не е бил фокусиран само върху германските автомобилни инженери като възможни нови служители. Планираното предприятие в Грюнхайде ще е само на около 60 километра от германско-полската граница и американският автомобилен производител очевидно иска да използва това за набирането на служители от съседната страна, пише германският Die Welt, цитиран от Инвестор.

Първите обяви за работа на Tesla за фабриката в района на Берлин включват две позиции в отдела за човешки ресурси. "Координатор по набиране на персонал" търсят хора на Мъск, който след това трябва да наема допълнителни служители. Кандидатите трябва да имат ключова квалификация: да говорят свободно не само немски и английски - но и полски. Други езици са добре дошли.

Районът Одер-Шпрее изчислява броя на мигрантите, "привлечени от Tesla", на между 50 000 и 100 000 души. Производителят на автомобили очевидно не възнамерява да сключва колективно трудово споразумение, поне първоначално. Според министъра на икономическите въпроси на Бранденбург Йорг Щайнбах (SPD) компанията обаче остава "отворена за подхода".

Бъдещите служители трябва да бъдат подготвени за това. Останалите изисквания в обявите за работа са очаквани, наред с други неща, кандидатите трябва да имат "горещо желание да работят за най-готината компания на планетата" - това се отнася както за поляците, така и за германците.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034