EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Tesla прави зарядна станция в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Tesla прави зарядна станция в Пловдив

mail07:10 | 01.05.2017прегледи 1910 коментарикоментари 0


След като Министерство на икономиката създаде специална работна група, подпомогната от личните усилия на Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ във Вашингтон, компанията Tesla стъпва в България. На картата на зарядни станции на технологичния гигант се появи първата, която ще бъде изградена в страната ни и която ще бъде част от коридора на американската технологична компания,  свързващ Европа и Турция. Първата зарядна станция на Tesla у нас ще бъде изградена в  Пловдив на бул. „България" и ще бъде част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин.

Добрата новина за българската икономика дойде след създаването на специална работна група към МИ и след проведените разговори между  министъра на икономиката Теодор Седларски и Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ във Вашингтон за проучване на възможността за стъпване на технологичния гигант у нас. В резултат на това и със съдействието на Иво Константинов се стигна до среща с представител на Tesla.

След осъществения контакт с представител на технологичната компания, в резултат на който Tesla взема решение да построи първата си зарядна станция у нас, страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на компанията в Европа и Близкия изток.

За да бъде развита инвестицията на Tesla в България и да бъде разширено присъствието на технологичния гигант у нас би спомогнало планирането  и въвеждането на законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда. Много полезно въздействие за създаване на подходяща среда за подобна инвестиция би било и създаването на иновационна култура в българските университети, както и заделянето на бюджети за научни изследвания, свързани с бизнеса. Важно за развитието на бъдеща мащабна инвестиция на американския технологичния гигант Tesla би било и реализирането на подкрепа на местно ниво от експортно кредитиращи институции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg