EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Swatch се отказа от изложението в Базел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Swatch се отказа от изложението в Базел

mail15:32 | 31.07.2018прегледи 1381 коментарикоментари 0


Швейцарският производител на часовници Swatch Group напуска Baselworld - редовното годишно световно изложение на часовници и бижутерия в Базел, съобщава в. "Нойе Цюрхер цайтунг", цитиран от Ройтерс. 

Производителят на часовниците Omega е най-големият изложител на изложението Baselworld, основано преди повече от един век, през 1917 година. Все повече известни марки напускат салона, провеждан всяка година през март, оплаквайки се от високите разходи и недостатъчната възвръщаемост.

"Swatch Group реши да не присъства на Baselworld от 2019 година", посочва изпълнителният директор на компанията Ник Хайек пред цюрихския всекидневник.

Големите изложители като Swatch се нуждаят от бюджет от около 50 милиона швейцарски франка (50,3 милиона долара), за да покрият разноските за пътуването и хотелските нощувки на персонала и гостите си.

Като причина за оттеглянето на групата Хайек се позовава на високата цена на сградата на изложението - 430 милиона франка - проектирана от прочутите швейцарски архитекти Херцог и Дьо Мьорон (Herzog & de Meuron).

Никой от Swatch или Baselworld не беше на разположение за коментар. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg