EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Sun: 400 хиляди българи си стягат багажа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Sun: 400 хиляди българи си стягат багажа

mail16:45 | 12.07.2013прегледи 576 коментарикоментари 0


Ново изследване на общественото мнение в България показва, че 17% от хората между 15 и 55 години са готови да си съберат багажа и да отпътуват в чужбина. Великобритания, наред с Германия, е предпочитана дестинация за българите, които искат да избягат от икономическите трудности, съобщава вестник Sun. Около 400 хиляди българи искат да отпътуват на Запад след отпадането на ограниченията през 2014 година, а предпочитаната дестинация ще бъде Великобритания.
Заради новите европейски правила Лондон е безсилен да спре българите и румънците, които искат да се установят в страната след 1 януари 2014 година. По-рано предпочитана дестинация за българските работници бяха Испания, Гърция и Италия заради езиковата близост, пише още изданието.
Но много хора сега говорят английски език, което прави Великобритания най-привлекателната страна за 22,5% от българските имигранти, сочи проучване, направено по поръчка на ЕП. Само Германия е по-популярна с 22,9%.

Ако тенденцията се запази, от януари около 80 хиляди българи ще пристигнат на Острова. Според прогнозите този наплив ще претовари здравната, образователната и социалната система на Великобритания.
Лидерът на Британската партия за независимост заяви по този повод, че „няма изход от жестоката реалност”. „Според тези данни близо 100 хиляди българи искат да дойдат тук, а този брой може да достигне 1 милион в следващите години. За да ги спрем, трябва да напуснем ЕС – нищо друго няма да помогне”, заяви още Фараж.
Източник: Агенция "Фокус", снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg