EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Statoil продава свои дял на Лукойл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Statoil продава свои дял на Лукойл

mail16:20 | 07.03.2012прегледи 549 коментарикоментари 0


Норвежката компания Statoil започна процес на продажба на 18,75 % в ираксия проект "Западна Курна - 2" на руския петролен гигант Лукойл, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Statoil.

Още миналата година норвежката компания обяви намерението си да излезе от проекта, тъй като участието в него изисква значителен обем налични средства за инвестиции. Като се вземе предвид сложната политическа ситуация в Ирак, привличането на кредитни ресурси е доста трудно, отбелязва ИТАР-ТАСС. Лукойл, като оператор на проекта с дял от 56,25 %, бе заинтересован да запази Statoil като партньор в "Западна Курна-2".

Шефът на Лукойл Вагит Алекперов посети Ирак в началото на март и разговаря с правителствени представители. Засега руската компания се въздържа от коментари. Statoil посочи, че ще направи публично изявление за проекта след приключване на сделката за продажба на дела на компанията. Консорциумът Лукойл и Statoil през декември 2009 година победи на търг за правото да разработва "Западна Курна-2". Потенциалните залежи на находището се оценяват на около 12,9 милиарда барела петрол.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg