EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Starbucks с две кафенета в Рим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Starbucks с две кафенета в Рим

mail12:32 | 14.01.2019прегледи 1255 коментарикоментари 0


Американската верига кафенета Старбъкс (Starbucks) ще открие скоро две заведения в италианската столица. Още през есента кафене на Старбъкс ще заработи близо до Ватиканските музеи, а за 2020 г. е планирано и второ - в центъра на града, край гара Термини или площад Испания, съобщи в. "Кориере дела сера", цитиран от ТАСС. 

До неотдавна компанията, която има заведения в 78 страни по света, отсъстваше от Италия. Първото италианско кафене на Старбъкс бе открито едва миналата година в центъра на Милано. Това бе съпроводено от бурна полемика, тъй като американската култура за пиене на кафе е напълно нетипична за Италия и може да окаже натиск върху традиционните италиански барове. Старбъкс освен това спонсорира засаждането на палми и бананови дървета на централния площад на града. Озеленяването предизвика критики макар проектантите да се позоваха на запазени снимки на площада от началото на 20 век, когато екзотичните дървета са на мода в Северна Италия. 

В Рим и други италиански градове отдавна има вериги заведения за бързо хранене като Макдоналдс (McDonalds). Обикновено те са в центровете, близо до туристическите забележителности и всеки път откриването им предизвиква вълна на обществени протести. В Рим Макдоналдс има както недалеч от площад "Испания", така и до Ватикана. Все пак в Италия менюто на най-известната в света компания за бързо хранене претърпя промени, включвайки сирене моцарела и прошуто, а хамбургерите се приготвят единствено с месо италианско производство. 


Тагове: Starbucks, Рим
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1007