EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

SkyEurope обяви фалит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

SkyEurope обяви фалит

mail13:45 | 01.09.2009прегледи 581 коментарикоментари 0


Словашката нискотарифна авиокомпания SkyEurope обяви фалит тази нощ и отмени всичките си полети, предаде ДПА.
Решението бе взето от назначения от съда администратор на изпадналата във финансови затруднения авиокомпания, която  през юни поиска съдебна защита от кредитори, за да може да се преструктурира.
В средата на август летището във Виена спря да обслужва полетите на SkyEurope заради неплатени такси и пътниците бяха пренасочвани и превозвани с автобуси до летището в Братислава, на 70 км от австрийската столица.
Вчера летищните власти в Прага предупредиха, че от днес престават да обслужват авиокомпанията също заради неплатени фактури.
Малкият авиопревозвач започна от 2002 година да извършва по десетина полета дневно от Братислава, Прага и Виена до различни европейски курорти.
SkyEurope отчете чиста загуба от 15,1 милиона евро  (21,6 милиона долара) през последното тримесечие, приключило през юни. Компанията е листвана на Виенската и на Варшавската фондова борса.
Около 1200 души чакаха снощи на летището в Братислава, за да пътуват със SkyEurope, съобщи Франс прес. Отменените полети са до Амстердам, Барселона, Брюксел, Истанбул, Лисабон и Лондон.
В Прага говорителят на Асоциацията на чешките туроператори Томио Окамура предупреди, че няколко хиляди чешки граждани, клиенти на SkyEurope, в момента се намират в чужбина. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg