EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Siemens се потопи в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens се потопи в Китай

mail15:40 | 13.07.2017прегледи 10407 коментарикоментари 0


Siemens сключи споразумение с китайското правителство и бизнес за продължаване на съвместните дейности за проучване на потенциала на цифровизацията и в подкрепа на мерките за модернизиране на индустриалния сектор в Китай.  "Цифровизацията и иновациите са от ключово значение за икономическото развитие на Китай. Като един от лидерите в индустриалната цифровизация, ние от Siemens сме щастливи от възможността да помогнем на Китай да отключи пълния потенциал за икономическо развитие на страната", каза Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG.

Въз основа на съществуващата рамка за сътрудничество между Siemens и Китайската комисия за национално развитие и реформи двете страни подписаха и меморандум за разбирателство, в който се определят съвместни дейности в областта на иновациите и прилагането на цифровите технологии. В отговор на инициативите "Произведено в Китай 2025" и "Интернет +" Siemens ще продължи да предлага решения за цифрови предприятия, които да подпомогнат модернизирането и преобразуването на индустриалния сектор в Китай. Компанията ще увеличи усилията си в областта на научноизследователската и развойната дейност и развитието на таланти за цифрово производство в Китай, като същевременно ще стимулира иновациите в сътрудничество с китайски партньори и ще участва в национални и местни иновационни проекти. Една от фокусните области е по-нататъшното проучване на използването на MindSphere - операционната облачна IoT система на Siemens.

Siemens също така подписа споразумение за стратегическо сътрудничество с Китайската авиокосмическа научна и индустриална корпорация (CASIC). Двете компании имат за цел да укрепят партьорството си в областта на индустриалния Интернет на нещата и интелигентното производство.

Сътрудничеството на Siemens с Китай датира от 1872 г., когато компанията въвежда първия точков телеграф. През октомври 1985 г. Siemens и бившето китайско Министерство на машиностроенето, електрическата и електронната промишленост подписаха Меморандум за цялостно сътрудничество за насърчаване развитието на машиностроенето, електрическата и електронната промишленост в страната - първото споразумение от този вид, постигнато след отварянето и реформирането на страната. Siemens и Китай подновиха меморандума за разбирателство през 2011 г. и 2016 г.

 


Тагове: Китай, Siemens
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093