EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Siemens представя новото метро за Рияд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens представя новото метро за Рияд

mail15:34 | 21.03.2016прегледи 1028 коментарикоментари 0


 Със своите 6 линии и обща дължина от 175 километра, Рияд осъществява най-мащабния проект за метро в света. Поръчката за Siemens включва метровлакове, електрификационна система, сигнализация и комуникационно оборудване за безпилотно управление за линии 1 и 2. През 2013 г. Siemens бе избран от Комисията за градско развитие (органът, отговарящ за развитието на града) да изпълни тази част от поръчката, чиято стойност възлиза на около 1,5 милиарда евро.

През пролетта предстоят динамични изпитания в Siemens Test and Validation Center във Вилденрат, Германия. 

Siemens ще достави общо 74 метровлака Inspiro. Те са с изцяло алуминиев корпус и са проектирани да се движат по стандартно междурелсие със скорост до 90 км/ч. Конфигурациите с 2 и 4 вагона са изработени по специален начин, вземайки под внимание характерните особености на климата. За целта е предвидена по-мощна климатична инсталация, способна да осигури нужния капацитет за охлаждане при екстремно топло време. Също така талигите, тяговите двигатели, спирачките и вратите са снабдени със специални елементи, които предотвратяват проникването на пясък.

Siemens отговаря и за интеграцията на железопътните системи по тези две линии, които покриват обща дължина от 64 километра. Тази инвестиция в инфраструктурата на града е с цел решаване на местния проблем с трафика, който възниква, след като населението на бързоразрастващия се град нараства двойно спрямо 1990 г. и достига над 6 милиона души.


Тагове: Рияд, метро
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167