EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Siemens откри инженерен хъб във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens откри инженерен хъб във Варна

mail10:10 | 06.11.2018прегледи 980 коментарикоментари 0


Siemens България отвори във Варна нов инженерен хъб, съобщи главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова по време на откриването на нов инженерен център на Siemens в морската столица.

Центърът ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват иновативни системи за автоматизация и цифровизация на производствените процеси на някои от най-големите автопроизводители в света.

Зам.-кметът Пейчо Пейчев  подчерта предимствата на морската ни столица, сред които добрата инфраструктура и кадровия потенциал. По думите му градът разполага с 6 университета, сред които и ТУ-Варна и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, които обучават много добри специалисти.

Зам.-кметът отбеляза, че усилията на ръководството на Община Варна са насочени към развитието на IT сектора и високотехнологичните производства. „Откриването на новия инженерен център на Siemens доказва, че сме на прав път“, посочи той. Според него сред приоритетите на града са Индустрия 4.0 и създаването на добра бизнес среда за такива производства.

 Теодор Маринов – ръководител на направленията Дигитализирано производство & Процесни индустрии и задвижвания на Siemens България, припомни, че страната ни, и по-специално Варна, е избрана като локация за новия хъб при сериозна конкуренция със съседни държави. Той акцентира върху предимствата на града, сред които значението му като важен транспортен център, стабилното развитие на инвестициите в региона, както и високото ниво на образователните институции.

Теодор Маринов представи и основните дейности, върху които ще се фокусира инженерният център. Това са проектиране и внедряване на иновативни системи за автоматизация, управление и визуализация на производствените процеси, участие в интегрирането на място в производството на системи за управление и визуализация, както и програмиране и интегриране на системи за индустриална автоматизация и индустриални роботни системи в специфични производствени процеси.

Екипът на хъба обединява експерти, специализирани в 4 различни профила – инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация – PLC програмиране, както и инженери автоматизация – роботно програмиране.

Хъбът стартира с екип от 12 души, като броят им ще нараства успоредно с разширяването на дейността. До края на следващата година се очаква служителите да станат 30.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg