EUR 1.9558
USD 1.7888
CHF 2.0178
GBP 2.3307
CNY 2.4641
you tube
mobile version

Schneider Electric открива умна фабрика в Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Schneider Electric открива умна фабрика в Унгария

mail08:35 | 11.06.2024прегледи 608 коментарикоментари 0


Schneider Electric откри нова Умна фабрика в Дунавече, Унгария. Тя заема площ от 28 000 кв. м и в нея ще работят до 500 служители.

Заводът в Дунавече ще увеличи производствения капацитет на Schneider Electric за инженерингови решения, произведени по поръчка и в съответствие със спецификациите на клиентите на европейските пазари, като 90% от продукцията ще бъде експортирана в цяла Европа. Тази най-нова инвестиция в капацитет спомага да се отговори на повишеното търсене на решения за електрификация и цифровизация на Стария континент.

Това търсене произтича от прехода в енергетиката, тъй като електроразпределителните предприятия се нуждаят от решения, които осигуряват по-голяма устойчивост и гъвкавост на мрежите си, а сегментите на центровете за данни и облачните услуги, както и на доставчиците на услуги преживяват бум вследствие на цифровизацията и на възхода на новите технологии.

Новият завод е 36-ата умна фабрика на Schneider Electric и най-голямото предприятие за инженеринг по поръчка в Европа, с което общият брой на този тип фабрики на континента достига 22. Той ще функционира като основна фабрика в Европа за най-новата комутационна апаратура за средно напрежение на Schneider Electric без SF6 – RM AirSeT.

Това нововъведение значително увеличава устойчивостта на разпределителната уредба за средно напрежение – технология от ключово значение за декарбонизираните енергийни системи, на които се осланя енергийният преход. Технологията е в съответствие с  новите строги разпоредби за F-газовете в Европа, които засягат всички потребители на разпределителни устройства за средно напрежение – от мрежите до инфраструктурата.

Откриването на новата фабрика в Унгария доказва, че Югоизточна Европа е стратегически важен регион за Schneider Electric както поради нарастваща нужда от модернизация на енергийната инфраструктура и внедряване на интелигентни решения за управление на енергията, така и поради наличието на висококвалифицирани специалисти и експерти. В подкрепа на това в началото на март компанията започна изграждането и на своята втора фабрика в България с инвестиция в размер на 107 млн. лв.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4867