EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Scania ще продава автобуси в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Scania ще продава автобуси в Индия

mail15:55 | 22.03.2010прегледи 1308 коментарикоментари 0


Шведският производител на камиони Scania AB, контролиран от немската компания Volkswagen AG, разглежда възможността да продава на автобуси в Индия. Това ще позволи на производителя да разшири гамата от предлагани на индийските потребители машини, съобщава Bloomberg.
Scania се опитва да увеличи и обема на продажбите на самосвали в тази страна, отбеляза в интервю за информационната агенция директорът по продажбите и маркетинга за Близкия Изток, Северна Африка и Южна Азия Клас Далберг.
Самосвалите ще бъдат сглобявани на място от компоненти, внасяни от чужбина. За завършване на проучване на пазара и за взимане на окончателно решение по въпроса за разширяване на производството и продажбите на компания в Индия ще са необходими около шест месеца.
„Ако сте били в Индия и сте видели движението по местните пътища, то вие бихте могли да разберете, че сферата на обществения транспорт задължително трябва да се развива. Ние сме на мнение, че имаме възможност да продаваме автобуси на индийския пазар,” отбеляза Далберг.
На пазара в Индия Scania стъпи през 2007 г., предлагайки своите камиони на минни и строителни компании, припомня Bloomberg. На този пазар Scania се конкурира с местните лидери Tata Motors Ltd. и Ashok Leyland Ltd. Средната годишна продажба на Scania в Индия е около  250 - 300 камиона, като в същото време в световен мащаб през 2009 г. са продадени 36,8 хил. тежкотоварни камиони и 6,64 хил. автобуса, отбелязва Bloomberg.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg