EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Samsung подава ответен иск срещу Apple

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Samsung подава ответен иск срещу Apple

mail14:00 | 26.04.2011прегледи 710 коментарикоментари 0


Производителят на смартфони Samsung е завел насрещен съдебен иск срещу Apple, в който се твърди, че iPhone и iPad нарушават редица патенти на южнкорейската компания, съобщи profit.bg.
Преди седмица Apple заведе дело срещу Samsung, обвинявайки компанията, че копира дизайна на продуктите, потребителския интерефейс и опаковките на щатската компания, но Samsung отвърща на удара със собствен съдебен иск.
Южнокорейската компания твърди, че произвежданите от Apple iPhone и iPad нарушават 10 патента на Samsung, свързани с намаляването на потребяваната енергия при преноса на данни, намаляването на грешките при преноса на 3G данни и безжичните комуникации.
Samsung иска преустановяване на производството на тези продукти на Apple и парично обезщетение.
Samsung е най-големият конкурент на Apple на пазара на таблети и водещият световен производител на смартфони, използващи операционната система Android на Google. Ако Apple получи изгодно съдебно решение по отношение на патентите, това би навредило на бизнеса на Samsung и би отслабило конкуренцията на щатската компания.
Това обаче няма да е лесно, след като Samsung влезе в съдебната битка с насрещен иск. Този тип искове често се прилагат като защитна тактика за принуждаване на отсрещната страна да се откаже от първоначалния си иска и да се стигне до някакво извънсъдебно споразумение.
Постигането на споразумение е важно и за двете компании, тъй като в момента те имат бизнес отношения. Samsung доставя чипове за продуктите на Apple. Това е важен източник на приходи за Samsung, но компанията би могла да сложи край на доставките на чипове за Apple, ако щатската компания продължава да нарушава патентите й.

 


Тагове: Samsung, Apple, съд
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg