EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Samsung използва стари риболовни мрежи за Galaxy

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Samsung използва стари риболовни мрежи за Galaxy

mail15:45 | 11.02.2022прегледи 1922 коментарикоментари 0


Samsung Electronics разработва материал, който дава нов живот на пластмасите, изхвърлени в океана. Компанията интегрира пластмаси в изработката на различни устройства от семейството на Galaxy. Изработен от преработени изхвърлени рибарски мрежи, използването на този материал бележи още една стъпка за осъществяването на концепцията Galaxy for the Planet. В рамките й компанията свежда до минимум отпечатъка върху околната среда и насърчава по-устойчив начин на живот.

Сега и в бъдеще Samsung ще включи преработени пластмаси, изхвърлени в океана, в цялата си продуктова гама, като ще започне с новите устройства Galaxy, Те отразяват постоянните усилия за премахване на пластмасите за еднократна употреба и разширяване използването на други екологично съобразени материали като рециклирани след потребление материали (PCM) и рециклирана хартия. Благодарение на тази трансформация бъдещoто развитие на технологиите в рамките на Galaxy ще гарантира баланс между атрактивен дизайн на продукти, иновации и екосъобразност от още по-високо ниво.

 

Скритата заплаха от изхвърлените риболовни мрежи

Какво си представят потребителите, като чуят „пластмаса, изхвърлена в океана“? Вероятно си представят бутилка от вода или пликче от магазина за хранителни стоки, носещи се по повърхността на океана. Но има и скрита заплаха – 640 000 тона риболовни мрежи, които се изоставят и изхвърлят всяка година.

Изоставени в океаните, тези „мрежи-призраци“ са отговорни за заплитането на представителите на флората и фауната, увреждат коралови рифове и естествени местообитания и дори се озовават в ресурсите за храна и вода. Тези изхвърлени риболовни мрежи нарушават финия баланс в  природата, и то с тревожно висока скорост. Събирането и повторното използване на тези мрежи са жизненоважни първи стъпки в поддържането на океаните чисти, както и за запазването на планетата и бъдещето на всички.

Проектиране на по-устойчиви продукти

Сега компанията се стреми да даде в рамките на устойчивото развитие нов живот на изхвърлените риболовни мрежи, които иначе биха се превърнали в опасен отпадък.

Samsung се ангажира с решения, свързани с предотвратяване на замърсяването на океана с пластмаса по начин, който ще повлияе положително не само върху околната среда, но и върху живота на всички потребители. Този нов технологичен напредък бележи забележително постижение по пътя на компанията за осъществяване на осезаеми екосъобразни действия и защита на планетата за поколения напред.

Повторното използване на пластмасите, изхвърлени в океана, е само първата стъпка в цялостната мисия на Samsung за справяне с климатичните промени. Компанията ще внедри технологията си в своите иновации и в сътрудничествата си, за да развие още решения.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg