EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Samsung и LG отчитат ръст в условия на силна конкуренция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Samsung и LG отчитат ръст в условия на силна конкуренция

mail14:23 | 19.03.2010прегледи 828 коментарикоментари 0


Производителите на битова електроника Samsung Electronics и LG Electronics отбелязват бързо нарастване на търсенето на продукцията им. И двете южнокорейски компании са заявили още, че е налице жестока конкуренция между водещите играчи на този пазар, съобщава Reuters.
Изявлението на Samsung, компанията, която е най - големият производител на
LCD екрани и чипове памет, идва на фона на очакванията за обявяване на печалбите на предприятията за тази година.
В същото време LG успя да увеличи дела си на световния пазар за сметка на японските компании Sony Corp. и Sharp. Въпреки това, именно тези конкуренти са в основата на преструктурирането на пазара и обогатяването на продуктовата линия.
„Японските фирми ще решат проблема си със загубата на пазарен дял. И тук агресивната маркетингова политика на Samsung може да не е от полза,” смятат анализатори от LIG Investment & Securities. 
През изминалата година Samsung успя да измести Hewlett-Packard Co. по обем на реализирани продажби. Печалбата на южнокорейската компания за 2009 г. възлиза на
$121 млрд. В същото време Samsung се конкурира с Nokia и LG на пазара на мобилни телефони, с Hynix и U.S. Micron Technology на пазара на чипове, с Sharp и Sony при производството на телевизори с плоски екрани.
Заедно Samsung и LG контролират над 30 % от световния пазар на мобилни телефони, но делът им на бързо развиващия се пазар на смарт телефони е по- малко от 5 %.
Анализаторите, потърсени за коментар от Reuters, очакват през 2010 г. увеличение с 14% на продажбите при Samsung и ръст от 42% на оперативната печалба.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg