EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P рязко намали прогнозите си за Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P рязко намали прогнозите си за Русия

mail15:05 | 16.10.2015прегледи 1135 коментарикоментари 0


Агенция Standard & Poor's понижи рязко своите прогнози за представянето на руската икономика през тази и през следващата година. Според нея петролните цени ще останат ниски за известно време, което означава, че перспективите пред икономиката на Русия ще бъдат по-слаби от предишните очаквания. 

S&P вече прогнозира понижение на БВП на Русия през настоящата година с 3,6% при предишна оценка за по-слаба рецесия и свиване на икономиката с 2,6 процентни пункта. 

За 2016 година кредитната агенция очаква експанзия на руската икономика с едва 0,3% спрямо предишна прогноза за растеж на БВП с 1,9 процентни пункта. 

S&P вижда и по-продължителна слабост на вътрешното потребление в страната, която да продължи и в началото на следващата година и очаква само слабо възстановяване на капиталовите разходи през 2016 година. 

Ние предполагаме, че вносът в Русия ще започне да нараства постепенно след стабилизация на обменните нива на рублата. Според нас е малко вероятно нетната външна търговия да доведе до повишение на икономическия растеж на страната през следващата година, допълни рейтинговата агенция в своя анализ. 


Тагове: Русия, рейтинг, S&P
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg