EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P потвърди рейтинга на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P потвърди рейтинга на София

mail06:55 | 06.03.2017прегледи 4476 коментарикоментари 0


 Международната рейтингова агенция “Стандарт енд Пуърс” потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на София. Той остава BB+ със стабилна перспектива, колкото е на държавата. По правило община не може да има по-висок кредитен рейтинг от този на държавата.
   
   В своя анализ “Стандарт енд Пуърс” отбелязва финансовата стабилност, високата ликвидност и ниво на собствени приходи на общината. През 2016 г. приходната програма на Столична община беше изпълнена 100%. Тенденцията се запазва и през тази година – през януари приходите от данъци и такси в бюджета на София са 23,9 млн. лв. - с 1,5 млн. лв. повече , в сравнение със същия период на м.г.
   
   При анализа на рейтинговата агенция за взети под внимание финансовите резултати и мерките за стабилизиране на общинските търговски дружества, както и голямата капиталова програма на София. За тази година тя е размер на 435 млн. лв. – с 35 млн. лв. повече, отколкото през м.г. От тези средства над 275 млн. лв. са от оперативни програми на ЕС.
   
   Финансовата политика, устойчивата приходна база, ясните приоритети и цели за развитието на града са свидетелство за стабилността на Столична община като партньор и база за инвестиции.
   


Тагове: София, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg