EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

RWE с по-ниска печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RWE с по-ниска печалба

mail11:31 | 16.05.2017прегледи 652 коментарикоментари 0


Оперативната печалба през първото тримесечие на 2017 година на енергийната компания RWE е по-малко от очакваната, заради падналите цени на електроенергията на едро, съобщава германският икономически вестник Wirtschaftswoche. Коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA) се е свила с 6,5% като е достигнала 2,13 милиарда евро, посочват от RWE. Анкетираните от Ройтерс анализатори бяха прогнозирали спад, в резултат на който коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация да достигне до 2,05 милиарда евро. Поради подобрен финансов резултат енергийната компания ще може да увеличи нетната си печалба с 10%, като тя ще достигне 946 милиона евро. Тези прогнозни данни бяха потвърдени и от главния изпълнителен директор Ролф Мартин Шмиц. Прогнозите са, че EBITDA за цялата 2017 година на RWE ще достигне между 5,4 до 5,7 милиарда евро. По отношение на годишната нетна печалба, то тя се очаква да бъде между 1 милиард и 1,3 милиарда евро, като ще бъде по-голяма от предходната 2016 година, когато беше 0,8 милиарда евро.

Друга европейска компания - чешкият държавен гигант ЧЕЗ също отчете сапд с 13% на нетната печалба за първото тримесечие на тази година до 8.7 млрд.крони. 70% от спада се дължи на по-ниските цени на електроенергията, уточняват от компанията. Компанията обаче  увеличи прогнозата си за нетна печалба за цялата година до 17 млрд. крони, главно поради успешната продажба на акции в унгарската електроразпределителна компания MOL.
Оперативните приходи на ЧЕЗ през първото тримесечие са били 52,8 млрд. крони. Това представлява увеличение от 2% на годишна база, като се отчита растежът на количеството електроенергия, генерирана от конвенционалните електроцентрали.


Тагове: RWE, печалба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg