EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

RWE отрича необходимостта от ирански газ за „Набуко”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RWE отрича необходимостта от ирански газ за „Набуко”

mail12:56 | 02.11.2009прегледи 427 коментарикоментари 0


Германската енергийна компания RWE, която участва в проекта на ЕС и Турция за газопровода "Набуко", "продължава да е на мнение, че иранският газ не е необходим" за захранването на този газопровод, предаде AFP, позовавайки се на говорител на RWE.
"С Азербайджан, Ирак и Туркменистан ние имаме повече доставчици, отколкото са необходими за "Набуко" (...) Според RWE Иран не е потенциален член на консорциума", уточни Щефан Юдиш, един от ръководителите по тази проект от RWE.
Иран си остава нетен износител на газ. Настоящата политическа обстановка в страната обаче не благоприятства създаването на икономически съюз, допълва служителят на RWE.
Ирански високопоставен представител заяви в събота, че европейски компании били започнали преговори за включването на Иран в проекта "Набуко", чиято цел е да направи Европа независима от руските доставки на синьо гориво.
Строителството на газопровода трябва да бъде приключено през 2014 година. Проектът обединява засега германската RWE, австрийската OMV, турската Botas, българската
 Булгаргаз, унгарската MOL и румънската Transgaz, припомня AFP.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg