EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

RFI продава филиала в България поради липса на аудитория

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RFI продава филиала в България поради липса на аудитория

mail11:19 | 04.12.2009прегледи 516 коментарикоментари 0


Радио Франс ентернасионал -Radio France Internationale - RFI продава поради липса на слушателска аудитория филиала си в България на българска частна компания, която се ангажира да задържи на работа двайсетината служители на радиото, предаде Франс прес.
РФИ България предава в София от 1995 година, уточнява в комюнике РФИ.
Споразумението за продажбата на радиостанцията на 100 процента частната компания "Възраждане-Софтмедия бродкастинг (Vazrajdane-Sofmedia Broadcasting)  със седалище във Варна е било подписано в края на ноември и ще стане ефективно, когато българските власти я регистрират в близките седмици, обяснява  РФИ.
Купувачът се е ангажирал пред служителите да продължи информационния и музикалния формат и да запази връзката с РФИ,  се казва в съобщението.
Освен това купувачът ще задържи на работа всички служители,  които са общо около двайсет, уточнява РФИ в Париж. В момента се преговаря за партньорство при използването на  програмите на РФИ от новата радиостанция.
РФИ няма българска редакция в Париж. Ръководството на РФИ обяви през януари план, предвиждащ съкращаването на 206 работни места във Франция от общо около
1000 и спирането на шест чуждоезични редакции (германска, албанска, полска,  сърбо-хърватска, турска и лаоска). Това съобщение предизвика най-продължителната стачка във френските електронни медии от 1968 година. 


Тагове: радио, продажба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099