EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Renault заработи отново в Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Renault заработи отново в Москва

mail18:35 | 24.03.2022прегледи 1172 коментарикоментари 0


Renault възобнови от вторник производството на автомобили в завода си в Москва, заяви пред Ройтерс говорител на френския автомобилостроител, чийто местен филиал "Автоваз" (Avtovaz) обяви ново частично спиране на работата заради липса на компоненти.

Френската компания спря дейността в завода си за сглобяване в Москва в края на февруари, като обясни това с промяна на съществуващите логистични маршрути след руската инвазия в Украйна.

"Автоваз" съобщи по-рано, че спира частично производството в заводите си в Толиати и Ижовск  заради недостиг на електронни компоненти. Групата  няколко пъти за кратко спира производството си този месец заради нередовни доставки.

Renault произвежда два модела - "Логан" (Logan) и "Сандеро (Sandero) - за руския пазар в Ижовск, както и няколко модела "Лада" (LADA).

"Автоваз" уточни, че в завода на "Лада" в Ижовск ще продължи да произвежда модела "Веста" (Vesta) на платформата на "Рено Б0" (Renault's B0).

Войната в Украйна постави Renault в деликатно положение, отбелязва Ройтерс. Ако излезе от Русия, възстановяването на групата ще отслабне, а "Автоваз" представлява половината от оперативната печалба на автомобилното й подразделение за миналата година.

Според двама информирани източници управителният съвет на френската група е обсъдил преди десет дни различни сценарии, но засега е решил да продължи присъствието си в Русия в съответствие с международните санкции и с подкрепата на основния й акционер, френската държава.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg