EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

RBS привлича малки фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RBS привлича малки фирми

mail13:58 | 14.10.2009прегледи 566 коментарикоментари 0


Royal Bank of Scotland се бори да привлече, колкото е възможно повече малки клиенти, с намерение да изплати получените държавни средства, съобщава BBC.
В инициативата се включват едни от най- опитните банкери, които ще съветват клиентите при кандидатстване за заеми.
RBS и Lloyds предложиха кредити на малки фирми и частни лица в размер на 39 млрд. лири тази година. Според експертни доклади банките поставят прекалено високи лихви на отпусканите от тях кредити.
Новата стратегия на двете банки е да се насочат към клиенти, кандидатстващи за жилищни кредити. Малките фирми също са приоритет, тъй като в момента голяма част от тях търсят заеми, за да погасят задълженията си след рецесията.
RBS и Lloyds се предупредени, че трябва да изпълняват задълженията си, заложени в условията на спасителния от банкрут план.
Според експертни доклади през първата половина на 2009 г. RBS е отпуснала заеми на стойност 28.6 млрд. паунда на бизнес компании, но нетното кредитиране се е понижило до 7.3 млрд. лири, тъй като клиентите предпочитат да погасяват текущите си задължения пред това да теглят нови заеми.
Отпуснатите корпоративни заеми от Lloyds възлизат на 18 млрд. лири.
От RBS не коментираха информацията от експертните данни и съобщиха, че одобряват 85 % от всички кредити като всяка седмица нови заеми се отпускат на над 5 000 фирми.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg